Ajour – Politikens podcast på lyd (eksamensprojekt)

'Ajour - Politikens nyhedsoverblik på lyd' har talt med Abdel Aziz Mahmoud. Han er journalist og frontløber i debatten om foreningen af homoseksualitet og Islam.
‘Ajour – Politikens nyhedsoverblik på lyd’ har talt med Abdel Aziz Mahmoud. Han er journalist og frontløber i debatten om foreningen af homoseksualitet og Islam.

Hør podcast: Abdel Aziz Mahmoud: Lad os sammen bryde tabuet om homoseksuelle muslimer

I dag taler Ajour med Abdel Aziz Mahmoud. Han er både muslim og homoseksuel, og så drømmer han om, at det bliver okay at være begge dele. Skal det lykkes, bør vi stoppe med at gøre det hele så freak-agtigt, mener han.

 

 

Det er blevet mandag, og en ny uge er begyndt. Dine værter, Esben og Benedikte, sidder klar med dagens nyheder, men først skal vi runde afsnittets ‘Indsigt’. Journalist Abdel Aziz Mahmoud gæster studiet til en snak om seksualitet og religion.

»Det handler om at få alle med,« siger Abdel Aziz Mahmoud. Han tror på, at der kan rykkes ved den konservative tanke om, at homoseksualitet og Islam ikke kan forenes. I dokumentarserien ‘Helvedes Homo – En muslim springer ud’ undersøger han det tabubelagte emne med udgangspunkt i sin egen historie og erfaring. Han frygtede seernes reaktion men indså hurtigt, at knuden i maven og de bange anelser ikke var nødvendige. 

»Jeg blev mødt med en love storm,« siger han.

Abdel Aziz Mahmoud føler sig priviligeret. Han ser det som sin pligt at bruge sin platform som anerkendt journalist til at hjælpe andre, der står i samme situation, som han gjorde – og vi kan alle hjælpe med at bryde tabuet. Det skal ske gennem en gradvis integration i det homoseksuelle miljø, og majoriteten skal gå forrest, mener han.

LÆS OGSÅ: Abdel Aziz Mahmoud: Alt for mange muslimske homoer føler sig som freaks

Vil du blive klogere på, hvordan du selv kan være med til at bryde tabuet, så lyt med i dagens afsnit af podcasten  ‘Ajour – Politikens nyhedsoverblik på lyd’.

Ulve-nyt, clutch-minister og meget mere

Inden vi føres ajour med Abdel Aziz Mahmoud i afsnittets ‘Indsigt’, kan du få dit daglige nyhedsfix i ‘Oversigt’. Her får Esben svært ved at styre sit temperament, når han skal præsentere nyheden om den dræbte ulv i Ulfborg. Og så kommer Benedikte på glatis, når hun skal forklare det sjove i, at Andreas Højlund fra E-sport-holdet Astralis tilbyder sig selv som “clutch-minister” på Lars Løkkes Twitter-profil.

Hør det hele fra klokken 16.00 – eller lige når det passer dig.

Ajour - Politikens nyhedsoverblik på lyd

Podcasten giver dig dit daglige nyhedsoverblik og dykker herefter ned i en historie, der klæder dig på til samtale og debat.

Værter: Benedikte Plum Enemark og Esben Nikolajsen.

Find 'Ajour - Politikens nyhedsoverblik på lyd' i Politikens podcast-univers og på Facebook/Ajour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *