Cecilie – 1. Formidlingsprodukt

Hvert år smider vi alene i Danmark 700.000 ton mad direkte i skraldespanden. Tager du dine rester med hjem fra restauranten? Derhjemme smider de færreste alle deres madrester ud i skraldespanden, lige efter de har spist. Anderledes ser det ud, når vi spiser ude. Her ryger langt det meste mad, som vi ikke spiser op, lige ned i skraldespanden. Faktisk smider de danske hoteller, restauranter og kantiner hvert år 29.000 ton mad ud. Men står det til Landbrug & Fødevarer skal det nu være slut. Landbrug & Fødevarer vil have restauranter til at tilbyde doggybags.

Landbrug & Fødevarer vil have restauranter til at tilbyde doggybags

Hvert år smides der alene i Danmark 700.000 ton mad ud direkte i skraldespanden, og den helt store synder er restauranterne. Det er madspild, som kunne undgåes ved at tilbyde doggybags.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tager du dine rester med hjem fra restauranten?

Det er en overvejelse som mange danskere burde gøre sig. Derhjemme smider de færreste alle deres madrester ud i skraldespanden, lige efter de har spist.

Anderledes ser det ud, når vi spiser ude. Her ryger langt det meste mad, som vi ikke spiser op, lige ned i skraldespanden. Faktisk smider de danske hoteller, restauranter og kantiner hvert år 29.000 ton mad ud.

Udspil fra Landbrug & Fødevarer 

Men står det til Landbrug & Fødevarer skal det nu være slut. Landbrug & Fødevarer vil have restauranter til at tilbyde doggybags.

Erhvervsorganisationen, som repræsenterer landmænd og fødevarevirksomheder, vil nemlig gøre det obligatorisk for restauranter at tilbyde doggybags til deres kunder. Det foreslår organisationen med udspillet Cirkulær bioøkonomi i den danske fødevareklynge.

– Hvis doggybags bliver et obligatorisk tilbud på restauranterne, ville der være mange flere som ville tage imod tilbuddet, og så ville maden i stedet for at havne i skraldespanden, havne hjemme i køleskabet, siger direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup i et interview til DR.

Danskerne har svært ved at spørge efter doggybags

Supermarkederne sælger nedsatte varer, der nærmer sig sidste salgsdato, forskellige apps, som eksempelvis TooGoodToGo, lader restauranter sælge billige rester sidst på dagen, og produkter, der har overskredet sidste salgsdato, sælges i de såkaldte Wefood-butikker i København, bare for at nævne nogle af initiativerne.

Men når det kommer til gæsternes rester på tallerkenen, er der ikke sket meget, da næsten ingen danske restauranter tilbyder doggybags.

En undersøgelse fra Gallup i 2012 viste, at over halvdelen af alle danskere ville bruge en doggybag, hvis der var diskret og nem adgang til den.

Løsningen kunne muligvis være, at hænge poserne fremme på restauranterne. På denne måde bliver det nemmere for gæsterne at spørge efter, fordi doggybags hænger synlige, og så undgår man dermed madspild.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.