Emil B. – 1. formidlingsprodukt

DR3’s nye reportageserie Fuckbois får kritik for at fremstille de medvirkende usolidarisk. Programmets tre fuckbois mener dog ikke, at kritikken er berettiget.

Udstillings-tv: DR3’s fuckbois reagerer selv på kritik

DR3’s nye reportageserie Fuckbois får kritik for at fremstille de medvirkende usolidarisk. En kritik, som programmets tre fuckbois dog ikke selv mener, er berettiget.

DR3’s fuckbois. Fra venstre: Victor, Kim og Mikki.

Mikki, Victor og Kim bor alle hjemme hos deres forældre syd for København. De tre unge venner gør det, som drenge i deres alder normalt gør. De spiller computerspil. De går i byen. De laver ingenting. Men vigtigst: de laver damer. Mange damer. Jagten efter damer er faktisk blevet så vigtig, at der blandt de tre venner er opstået indbyrdes konkurrence om, hvem der kan være sammen med flest.

Se DR3’s Fuckbois her.

Udstillings-tv?

At programmets tre fuckbois portrætteres mindre flatterende i programmet, er svært ikke at være enig i. Om programmet er etisk forsvarligt, er der til gengæld uenighed om. Informations anmelder mener, at de medvirkende fremstilles usolidarisk, og at programmet kan stå tilbage ”som det formentlig ondeste udstillings-tv siden De unge mødre”. Kritikken går både på, at de tre medvirkende er blevet typecastet ind i en bestemt (og beskæmmende) rolle samt på det uetiske i at lade unge udstille sit privatliv for åben skærm. En kritik man ofte hører i forbindelse med unges deltagelse i reality-tv.

Bland jer udenom

Det er dog en kritik, de tre fuckbois ikke mener er nødvendig. Til Radio24Syvs mediemagasin Q&A udtaler Mikki, Victor og Kim, at de ikke føler sig unfair behandlet, og de ikke fortryder deres medvirken i programmet. De mener ikke, at folk skal være bekymrede på deres vegne, og at de således roligt kan blande sig udenom.

Når Mikki, Kim og Victor ikke selv ser noget problematisk i den måde, de fremstilles på i programmet, bliver svært at kritisere programmet for netop det. Om programmet har sin berettigelse på en licensfinansieret tv-kanal er dog et andet spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *