Felix Fleischer – 1. formidlingsprodukt

Aru bekræfter deltagelse i Giro d’Italia

På vej mod toppen: Den italienske stjerne vil igen forsøge at nå det øverste podietrin i Giro d’Italia.

Den iltre bjergrytter fra Sardinien vil være en af storfavoritterne i kampen om den lyserøde trøje, når dette års Giro d’Italia skydes i gang til maj. 

af Felix Fleischer

Stjerneryttere som Chris Froome og Tom Domoulin har allerede meldt ud, at de vil stå klar til løbsstarten i Jerusalem, når feltet til maj ruller ud på første etape af den 101. udgave af Giro d’Italia. De to kan nu se frem til at få selskab af italienske Fabio Aru, der efter flere ugers rygter officielt melder sin ankomst til hjemlandets største etapeløb. Det rapporterer cyclingnews.com.

Aru, hvis hidtil bedste resultat i den italienske rundtur er en samlet andenplads fra 2015, offentliggjorde mandag sin beslutning ved et pressemøde hos holdsponsoren Emirates forud for sin sæsondebut i Abu Dhabi Tour. Ifølge Aru selv skyldes hans sene udmelding, at beslutningen krævede ekstra omtanke.

Deltagelse krævede grundig overvejelse

“Jeg ville virkelig gerne bruge god tid på denne vigtige beslutning, og jeg har haft mange konstruktive samtaler med holdet” bekendtgjorde Aru til pressemødet og tilføjede: “Beslutningen om at deltage i Giro d’Italia blev truffet med overbevisning efter grundig overvejelse af flere variabler.”

Det bliver første gang siden podieplaceringen i 2015, at Aru vil forsøge at erobre den lyserøde førertrøje. Italieneren planlagde at køre Giro d’Italia sidste forår, men et slemt styrt under en træningstur få uger før løbsstarten forhindrede ham i at deltage. I stedet valgte Aru at stille til start i sommerens Tour de France, hvor han kørte sig til en samlet femteplads og undervejs både nåede at tage en etapesejr og køre to dage i gult.

Giro’en vægter højere end Touren

Løbet bliver samtidigt Arus Grand Tour-debut for sit nye hold, UAE Team Emirates, der forud for sæsonen har rustet gevaldigt op på rytterfronten. Selvom Aru tilbage i december udtrykte ønske om at vende tilbage til Giro’en, havde flere eksperter alligevel vurderet, at ledelsen helst så Aru køre med om sejren i årets Tour de France sammen med holdets to øvrige stjerneindkøb Dan Martin og Alexander Kristoff.

Om Aru spekulerer i at køre begge løb i samme sæson er endnu uvist, men i første omgang er det altså Giro d’Italia, der er det primære mål for italieneren.

Giro d’Italia 2018 køres fra den 4. – 27. maj.

Fabio Aru

Alder: 27   Nationalitet: Italien   Hold: UAE Team Emirates   Ryttertype: Bjergrytter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.