1 Formidlingsprodukt – P. Emil N.

Bianco opfordrer til had

‘Hate is so 2018’ er navnet på Biancos nye kampagne, der opfordrer folk til at hade. Bureaubiz har talt med bureauet bag samt skokædens head of retail, for at prøve at forstå logikken bag kampagnen.

Stillbillede fra ‘Hate is so 2018’, hvor hovedpersonen er en humanoid, der hedder Emma.

I mandags lancerede Bianco en ny kampagne og kampagnefilm, ‘Hate is so 2018’, hvor en efter sigende alvidende AI-intelligens udpeger had som årets store trend og opfordrer til, at man begynder at hade alt mellem himmel og jord – sågar skobrandet selv.

Se ‘Hate is so 2018’ her.

Had er anti-had

At opfordre sine kunder til had er ikke hverdagskost i kampagnesammenhæng. Derfor har vi spurgt folkene bag, reklamebureauet &Co. og afsenderen Bianco, om, hvad det er, som kampagnen vil.

Thomas Hoffman, stifter og partner i &Co., fortæller om kampagnens afsæt:

“Vi har set en støt stigning i forhold til online trolling og manglende etikette i forhold til hvad, man deler om andre eller siger til hinanden – online. Det foregår på mange niveauer og kan hurtigt blive til hadefulde kommentarer eller tanker, som ikke kun udspiller sig på nettet.”

Han fortsætter:

“Med denne kampagne sætter vi hadet på spidsen, så forhåbentlig hverken store eller små haters kan frasige sig at blive ramt.”

Bianco vil skabe mod(e)reaktion

Hvad skokæden vil opnå ved at være afsender på en anti had-kampagne, fortæller head of retail hos Bianco, Karina Stokholm:

“Det primære formål med kampagnen er i høj grad at skabe awareness ved at sætte fokus på et yderst aktuelt emne i nutidens samfund. Selvom vi lever af at sælge sko, mener vi ikke, at det fratager os retten til at tale om vigtige emner i samfundet – som sagt har vi en mening om andet end blot mode.

Hun slutter:

“Derfor handler kampagnen om en tendens i nutidens samfund, som vi alle sammen er en del af og spiller en rolle i – også selvom man er et sko-brand. Vores håb er, at kampagnen fremhæver det absurde i, hvor omfattende had-problemet er blevet, og forhåbentlig kan det skabe en form for modreaktion eller i det mindste lidt større eftertanke.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *