1. Formidlingsprodukt – Sofie Bo

Nu er det muligt at få hjælp til kærestesorg

Journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe har oprettet Danmarks første kærestesorggruppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe har oprettet Danmarks første kærestesorggruppe.

Lider du af kærestesorg? Frygt ej, der er hjælp til kærestesorg. Ayse Dudu Tepe står bag Danmarks første kærestesorggruppe, der mødes hver mandag fra 19-21 i Mariakirken på Istedgade i København.

De fleste kender til den uudholdelige smerte, som kærestesorger kan forårsage. Men nu er der oprettet en sorggruppe til de blødende hjerter.

Ayse Dudu Tepe står bag Danmarks første kærestesorggruppe. Hun fik inspirationen til kærestesorggruppen efter et endt forholdt for halvanden år siden.

“Det er en enormt undervurderet form for sorg. Jeg tror, vi som samfund har en ting med, at vi skal hurtigt over sorgen. Vi har ikke nogen ritualer for processen,” siger Ayse Dudu Tepe.

Sammen om kærestesorgen

I perioden efter bruddet fandt hun hjælp til kærestsorg i sine venner, der befandt sig i samme situation.
Ayse Dudu Tepes lejlighed blev samlingssted for alle hendes venner og veninder, som også havde kærestesorger.

“Og det er nok noget af det smukkeste, jeg længe har oplevet. For selv om alle vores kærlighedshistorier var forskellige, så kunne vi alligevel spejle os i hinandens sorg,” siger hun.

Men det, som gjorde de her weekender til noget særligt, var i virkeligheden, at de var sammen og kunne hjælpe hinanden med kærestesorg.

Med inspiration i samværet med andre blødende hjerter, oprettede Ayse danmarks første kærestesorggruppe, der skal være til hjæl

Et rum med plads

Med den ugentlige kærestesorggruppe i Mariakirken på Vesterbro, ønsker Ayse Dudu Tepe derfor at skabe et rum, hvor der er plads til folk med kærestesorger.

“Det skal være et rum, hvor man kan fortælle, hvordan man har det, uden at der er nogen, som afbryder. Hvis ikke man har lyst til at sige noget, kan man også bare sidde og lytte til de andre. Det handler ikke om, at vi skal give hinanden gode råd,” fortæller hun.

Kærestesorggruppen mødes hver mandag fra 19-21 i Mariakirken på Istedgade i København.

LÆS OGSÅ: Nu breder sorggrupperne for folk med kærestesorg sig til resten af landet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.