“Hvorom alting er” – en podcastserie om fordomme

Vi mennesker fordømmer og generaliserer, men er der hold i alle fordommene, eller skal vi pakke dem langt væk?
Er Brian en bølle?

I P3’s nye podcastserie “Hvorom alting er” undersøges fordomme i alle afskygninger. Alt lige fra rødhårede, gamle mennesker, folk fra Amager, CBS-studerende til håndværkere. Hvert program har et emne og i den forbindelse en gæst, som kender alt til de fordomme, som programmet skal handle om, og som måske har skulle lægge øre til disse fordomme gennem hele tilværelsen.

Lytternes fordomme

Gæsten bliver præsenteret for Fisk en fordom, Fordomsfortællinger, Fordomsfakta og Fra fordomsramt til fordomsfuld. Gennem disse indslag vil værten og gæsten diskutere de fordomme, som lytterne har indsendt. Sammen vil de be- eller afkræfte fordommene med udgangspunkt i gæstens erfaringer og faktuelle oplysninger.

Hvad skal vi med fordommene?

I “Hvorom alting er” vil vi fordommene til livs, for i sidste ende er fordommene så usandheder, eller holder de stik? Og er det virkelig sjovt, eller bare idioti at gå ud fra, at alle jyder går i træsko, og at blondiner er dumme?

Hvis du er rødhåret, har du helt sikkert skulle høre på en fordom eller to – bare fordi du har rødt hår.
Rødhårede er hidsige

I det første afsnit af “Hvorom alting er” er omdrejningspunktet rødhårede. De står ofte for skud, når det kommer til fordømmelser. Ida Baunehøj er gæst, når vi taler om, hvilke fordomme man møder som rødhåret. I fællesskab får vi be- og afkræftet fordomme, og finder ud af, hvorfor de rødhårede faktisk er sejere end folk med andre hårfarver. Hør ugens afsnit af “Hvorom alting er” herunder.

Læs konceptbeskrivelsen bag “Hvorom alting er”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *