Er Jesper Dalgaards’Kandis for Livet’ en udskaming af samfundets laveste?

Jesper Dalgaards populære og omtalte Kandis-dokumentar skildrer skildrer fankulturen hos Kandis og kærligheden til forsangeren Johnny. Men er den i virkeligheden en udskammelse af samfundets svageste?

Susan sidder på sengen og ser trist ud. Jesper Dalgaard skildrer samfundets svageste.
Susan oplever livet som et spil med tabere og vindere, og som hun selv ser det er hun en af livets tabere.

Med sit nøje udvalgte og finurlige persongalleri viser Jesper Dalgaards Kandis for Livet, hvordan super fans i udkants Danmark oplever Kandis. Vi møder blandt andet Susan, der tydeligt at ulykkelig forelsket i Johnny, men dog er klar over at hendes drøm aldrig vil gå i opfyldelse. Hendes ulykkelige kærlighed viser sig blandt andet da hun fortæller at hun skriver ”krydrede” romaner om forsangeren Johnny, og da hun nærmest grædefærdigt opsøger Johnny på festival for at overlevere et kærlighedsbrev.

Vi møder også den dedikerede fan Henrik, der grædefærdigt fortæller om hvordan han besøger Johnnys afdøde kones gravsted for at ligge blomster, just efter at Johnny har fortalt at han ikke mener at han skylder sin ex kone at besøge hendes gravsted, eftersom hun begik selvmord, og dermed svigtede ham og hans døtre. Filmen skildrer på alle måder det triste liv, men emner som selvmord, ensomhed og ulykkelig kærlighed. Oplevelsen er så tå krummende ubehagelig at 8 sæsoner af Klovn lyder som en walk in the park.  

Med sin melankolske baggrunds musik og nærgående billeder, fokuseres der på samfundets svageste individer og deres personlige forhold til Kandis.

En anden fan fortæller sågar om en episode, hvor han havde planlagt sit selvmord, men stoppede sig selv efter at have lyttet til Kandis-sangen Hotel Himmel. Dette er Jesper Dalgaards måde at lukke op for fanenes mørkeste minder og udskammer deres levevis. Man sidder tilbage med en tåkrummende følelse og har lyst til at gribe ind i de stakkels medvirkendes liv.

Kandis for Livet kan ses på dr.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.