What to expect, when you’re expecting… to go abroad?
Er du så heldig at have fået en samarbejdsplads til oversøisk udveksling gennem KU? Først og fremmest, rigtig stort tillykke! Det næste skridt er, at skrive din ansøgning til værtsuniversitetet, da deadline for mange er d. 15. marts 2018. Derfor har KUudlands guide til udveksling samlet 3 gode råd:
-
Gå i gang i god tid
For at nå din deadline er det en god ide at have dine dokumenter færdigskrevet og indhentet hurtigt. Det er f.eks. motiveret ansøgning, karakterbevis på engelsk og kopi af pas.
Mange dokumenter er også afhængige af andre mennesker: f.eks. din bank, din underviser, S.U. styrelsen el.lign. For selvom din undervisningsafgift er betalt af KU, skal du stadig bevise, at du har midler til at forsørge dig selv under opholdet. Og du skal oftest bruge en eller flere anbefalinger fra din underviser.
Jo bedre tid du giver dig selv og andre, jo mere tid har du til at få styr på de sidste småting.
-
Søg forhåndsgodkendelse på flere fag, end du regner med at tage
Selvom du har søgt bestemte fag i din ansøgning til KU, ved dit værtsuniversitet endnu ikke, hvad du har valgt.
Selvom du har gjort dig tanker om, hvilke fag du gerne vil have, kan du ikke altid være sikker på, at der er plads, eller at de bliver udbudt, før du kommer tættere på.
I din forhåndsgodkendelse kan du søge så mange fag, du har lyst til og flere ECTS, end du behøver. Så er du mere sikker på, at du ikke skal søge forhåndsgodkendelse af nye fag på et senere tidspunkt.
-
Bevis på engelskkundskaber: TOEFL eller IELTS
De fleste universiteter accepterer både TOEFL og IELTS testen. Men afhængigt af, hvor du skal hen, er der forskellige fordele ved de forskellige tests.
TOEFL er amerikansk og IELTS er britisk, så det kan være en fordel at vælge den test, der passer bedst til det land, du skal til. Når det så er sagt, så undersøg det på dit værtsuniversitets hjemmeside, for der står det helt sikkert. Der står også hvor mange point, du skal have i hver enkelt del af testen.
Det er en god ide at forberede dig til testen. Eksempelvis på KUs kontor på Fiolstræde, hvor man kan prøve TOEFL testen, på YouTube eller andre internetsider med råd. Husk at kontoret på Fiolstræde har begrænset plads og åbningstider.
Vi håber, I kunne bruge vores råd!
Husk at følge KUudlands guide til udveksling på Facebook og Instagram for flere tips. Held og lykke!