Lad os sammen komme mæslinger til livs!

Det var egentlig planen at verdenssundhedsorganisationen WHO ville udrydde mæslinger i Europa senest i 2015. Men det går ikke helt som planlagt. Statens Serum Institut har nemlig siden uge 6 registreret hele fem tilfælde af mæslinger i Danmark. Dette skyldes, at vaccinationsdækningen for mæslinger er faldende.

Flere og flere vælger altså IKKE, at lade deres børn vaccinere. En af grundene til, at mange vælger vaccinationen fra er frygten for bivirkninger. Det er helt forståeligt, at forældre vil beskytte deres børn. Men chancerne for, at dit barn rammes af bivirkninger er mikroskopisk lille. Dette er vigtigt at huske på, når man tager stilling til vaccination.

Der sker utrolig mange ting, når et barn kommer til verden og ens barns risiko for mæslinger står måske ikke særlig højt på prioriteringslisten. Men det er slet ikke noget stort projekt. Det danske børnevaccinationsprogram gives af to omgange. Første gang ved 15 måneder og igen efter 4 år. Udover mæslinger dækker vaccinationen også over røde hunde og fåresyge.

For mig var der ingen tvivl om, hvorvidt min dreng skulle vaccineres. Det var selvfølgelig hårdt da han græd under selve vaccinationen, men det gik hurtigt over igen. Det er en lille pris at betale for at undgå en lang smertefuld sygdom. jeg vil selvfølgelig opfordre alle til at lade sig vaccinere.”

– Alecandre Staffensen (migogmintinderbaby)

Snak med din læge og sundhedsplejeske om, at lade dit barn vaccinere. Det er altså kun et lille prik.

Del din vaccinationshistorie på de sociale medier med #STOPmæslinger og vind et gavekort på 1.000 kr. til BabySam!

Faktaboks:

  • 1 ud af 2.500 tilfælde af mæslinger ender i dødsfald i Danmark
  • Kun 1 ud af 100.000 oplever komplikationer efter vaccinationen
  • Pr. 1. april 2018 blev MFR-vaccinen gratis for ALLE!

Kilde: Statens Serums Institut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.