Stine, 1. formidlingsprodukt

”MeToo”: Døgnflue eller nyt kapitel i ligestillingskampen?

Fænomenet fra sociale medier er vokset til en hel bevægelse og et nyt kapitel i ligestillingskampen, mener nogle. Andre mener, det er en døgnflue, der udelukkende er et tegn på de sociale mediers magt.

“MeToo”: Døgnflue eller nyt kapitel i ligestillingskampen?

 

MeToo”-kampagnen startede i oktober 2017, som et oprør mod seksuel krænkelse af kvinder i den amerikanske film- og mediebranche. I februar 2018 handler debatten stadig om krænkelse af kvinder, men også om meget andet.

Magt forpligter

I et interview med Jyllandsposten siger EU-kommisær Margrethe Vestager, at debatten om ”MeToo” har givet anledning til at diskutere og revurdere generelle magtstrukturer i samfundet. Hun mener, at magt er noget man udøver, ikke noget man har. Udøvelse af magt forpligter, ikke kun i seksuelle henseender, men i alle situationer, der involverer under- og overordnede.

”Det begynder at minde om moderne heksejagt og totalitære tilstande”

Sådan skriver Formand for Folketinget og DF-politiker Pia Kjærsgaard i et blog-indlæg på TV2. Pia Kjærsgaard mener, at hele ”Metoo”-bevægelsen er løbet løbsk takket være sociale medier, hvor der hersker en delingskultur, der giver beskyldninger ben at gå på uden at der følger et egentligt bevis med. Denne måde at anklage mulige overgrebsmænd på, kan have store konsekvenser for den anklagede, idet det stilles til skue for hele offentligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.