Trine Lambert – Formidlingsprojekt 1: Noma 2.0

Den røde snor er klippet: Noma 2.0 vil være endnu større

Chefkok René Redzepi og resten af teamet vil gøre Noma 2.0 til det største gastronomicenter på jordkloden
Den 15. februar 2018 slog chefkok René Redzepi og resten af holdet dørene op til Noma 2.0, og ambitionerne er tårnhøje.

Ørkenvandringen er forbi. Københavns gastronomiske perle har slået dørene op igen – nu i version 2.0.

AF TRINE LAMBERT

Idéen er ikke ny. Vi kender holdet. Ambitionerne er bare højere. En af Danmarks mest succesfulde Michelin-restauranter genåbner. Noma 2.0 fik den 15. februar klippet navlesnoren og er endnu engang med i kampen om de eftertragtede stjerner efter et års pause. I 2017 lukkede version 1.0, men det gastronomiske eventyr er ikke slut. I hvert fald ikke hvis man spørger chefkok René Redzepi: »Jeg er 40 år – jeg kan gøre det igen,« siger han til DR. Chefkokken er ikke bange for at drømme stort – endnu engang.

»Drømmen er, at Noma 2.0 skal være det mest kreative, gastronomiske restaurantcenter på jordkloden,« uddyber han og fortsætter: »Noma 1.0 var blevet en sofa, der var sværere og sværere at komme op fra. Den slags dræner kreativiteten«.

Der skal derfor nye initiativer til, og det står klart, at René Redzepi og resten af holdet har de ingredienser, det kræver.

 

Tre sæsoner skal udgøre menukortet

René Redzepi er ikke i tvivl om, at Noma 2.0 kan blive stor. Kreativiteten skal sprudle, og det skal være tydeligt på menukortet. Det er årstiderne, der skal danne fundamentet. Ifølge chefkokken mærkes årstiderne tydeligt i Danmark, og det er netop den følelse, der skal ind i maden. Derfor har Michelin-restauranten valgt at dele året op i tre sæsoner. Først er der fisk og skaldyr på menuen, herefter findes inspiration i forårets planterige, hvorefter året sluttes af med en vildt- og skovsæson, når kulden tager over igen.

Noma 2.0 er åbnet på Refshalevej 96 tæt på Christiania – blot få gader fra restaurantens oprindelige adresse.

Noma 1.0

Noma 1.0 åbnede d. 23. november 2003 på Christianshavn i København.

Konceptet opstod i et samarbejde mellem Claus Meyer, René Redzepi og Mads Refslund.

Noma 1.0 var inspireret af det nordiske køkken - derfor også navnet, som er en sammensætning af de to ord "nordisk" og "mad".

Restauranten fik sin første Michelin-stjerne i 2005 og nummer to i 2007.

Flytningen og åbningen af Noma 2.0 betyder, at restauranten mister sine to Michelin-stjerner.

Kilde: Wikipedia

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *