Kandis dokumentarfilm: Kandis-Johnny Redder Liv

I ny dokumentarfilm om Kandis fortæller tidligere stofmisbruger om, hvordan Johnny Hansen reddede hans liv i sidste sekund.

En af flere sørgelig skæbner

I Jesper Dalgaards nye dokumentarfilm om Kandis kommer vi ubehageligt tæt på en række sørgelige menneskeskæbner. De har alle det til fælles, at de elsker dansktopbandet Kandis og fundet trøst i deres musik. En af de fans, der har fundet trøst i bandets klang er René Widding.

René er tidligere stofmisbruger og kriminel. I 2012 besluttede han sig for at tage livet af sig selv. Hvad René ikke havde regnet med, var, at Johnny Hansen skulle komme ham til undsætning i sidste øjeblik.

Kandis dokumentarfilm: Billede af René foran hans firmabil
Billede af René foran firmabil

En fortid med stoffer, kriminalitet og en fængselsdom i 2007 bidrog til, at René havde givet op på livet. Håbet om, at livet nogensinde skulle blive godt igen var langt væk. 

Han kørte sin bil ud i en skov og førte en slange fra udstødningen ind ad vinduet. Her sad hunden Rocky på passagersædet og kiggede uanende på René. 

Et moment brænder sig særligt fast på nethinden; René, der sidder i sin bil og venter på, at livet tager en ende med Kandis-sangen ‘Hotel Himmel’ over bilens højtaler. Noget i sangen og det insisterende blik fra ‘Rocky’, får ham til sidst til at åbne døren og styrte ud ad bilen. Johnny reddede hans liv.

En opvækst med Kandis

Da René sad i fængsel, lyttede han til Kandis i smug. Det var ikke sådan noget musik, man lyttede til i det miljø. René er opvokset med Kandis-musik i hjemmet. For ham er det er nemmere at udtrykke sine følelser med Johnny Hansens sange end med sine egne ord. 

Kandis dokumentarfilm: Billede af René og Sanne i sengen
Billede af René og Sanne i sengen

Billede af René og Sanne i sengen

Kandis-forsangeren skrev i sin tid ‘Hotel Himmel’ til kone, der begik selvmord i 2008. Hun efterlod Johnny Hansen alene med deres to døtre. 

‘Hotel Himmel’ var også den sang Kandis sang til Renés bryllup.

I dag har René sin egen virksomhed og bor i Sommersted med sin kone. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.