Ny Kandis-dokumentar udstiller de medvirkende og udkantsdanmark 

Kristian for Ekstrabladet

Folkene bag ny Kandis-dokumentar glemmer musikken og udstiller i stedet bandets fans i overdrevne iscenesættelser.

I den nye dokumentarfilm ”Kandis for livet” følger vi nogle af Kandis’ mest hardcore fans. Vi ser dem helt tæt på livet, hvor de fortæller om deres forhold til Kandis. Problemet er bare, at der ikke bliver lagt vægt på deres kærlighed til musikken, men mere en udstilling af deres liv. I stedet for at lytte til musikken, har de travlt med at fremstille skæve eksistenser.

Hvor er kærligheden til musikken?

Udover manglende Kandis-musik savner man et større indblik i de medvirkendes kærlighed til musikken. En af filmens hovedhistorier er om en Kandis-fan, som ofte besøger Johnny Hansens afdøde kones gravsted uden forsangerens accept. Denne fan havde sikkert haft en masse godt at fortælle om musikken, men dette er tilsyneladende blevet udeladt til fordel for en udstilling af hans egen og Johnny Hansens sorg.

Kandis-Johnny

Betalte rejse for deltager

Det er senere kommet frem, at folkene bag filmen har betalt for at en af deltagerenes rejse til en Kandis koncert i Sydspanien. Denne rejse havde højst sandsynligt aldrig fundet sted, hvis producenten ikke havde finansieret den. Der er tilsyneladende ikke grænser for, hvad man kan tillade sig at iscenesætte i såkaldte dokumentarfilm.  

Derudover er der også blevet placeret rekvisitter i de medvirkendes hjem. Burde man ikke bare havde givet Kandis-fansene lov til at være sig selv, i stedet for at overdrive og udstille deres liv, når de medvirkende nu havde været så kærlige at invitere filmskaberne ind i deres hjem.

Igen ville en fremstilling af kærlighed til musikken været at foretrække.

Hvem er bandet?

Disse filmfolk havde haft en god mulighed for at fortælle om et af Danmarks største bands gennem tiderne, og kunne have givet seeren et indblik i Kandis-Johnny og resten af bandet. Vi lærer ikke rigtig noget om den ikoniske forsanger, og efter halvanden times dokumentar om Kandis, ved seeren endnu ikke hvem bandet består af, og vi har nærmest ikke hørt et Kandisnummer. Endnu en gang fik vi blot endnu en udstilling af udkantsdanmark, i stedet for en hyldest til musikken.

Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.