Kristoffer – 1. formidlingsprodukt

Punkrockerne fra Iceage er tilbage med nyt nummer, “Catch It”

Iceage er tilbage med det nye nummer "Catch It"
Iceage. Fra venstre mod højre: Dan Kjær Nielsen (trommer), Johan Suurballe Wieth (guitar), Jakob Tvilling Pless (bas), Elias Bender Rønnenfelt (sang).

Ventetiden er ovre. For første gang siden 2014, er der ny musik fra den københavnske punkkvartet Iceage. Hør det nye nummer, ”Catch It”, længere nede.

Foruden et par sporadiske live-optrædener har vi ikke hørt alverden til Iceage siden deres 2014-album, Plowing Into the Field of Love, manifesterede sig som en af årets vigtigste danske såvel som internationale udgivelser. I mellemtiden har frontmand Elias Bender Rønnenfelt og guitarist Johan Suurballe Wieth været omdrejningspunkter i Marching Church – en gruppe bestående af, hvad der velsagtens kan betegnes som et all-star hold fra hovedsageligt den københavnske punkscene, centreret omkring spillestedet Mayhem.

Hvor Plowing Into the Field of Love med den mere fortællende og momentvis satiriske stil, markerede nye retninger for Iceage, så har Rønnenfelt med sit Marching Church-projekt skruet yderligere op for den fortællende ambition, hvor karakterer med melodramatiske tilbøjeligheder har fået tid, plads og sprog. I denne udvikling har referencerne, som både Iceage og Marching Church er tydeligt bevidste om, peget tilbage imod især Nick Cave & The Bad Seeds.

Forskruet americana på ”Catch It”

Den bevægelse er fortsat på det nye udspil, ”Catch It”, der med fuldt overlæg placerer sig i forlængelse af den næsten forskruede americana-pastiche, der var definerende for Nick Cave & co. i 80’erne. Især Dan Kjær Nielsens slæbende trommer i kombination med Wieths støvede guitar medvirker til at placere ”Catch It” i dette univers. Og Rønnenfelts gentagne bøn (eller befaling?), ”Come make me real”, fremhæver, at sceneriet udspiller sig i et personligt spændingsfelt mellem virkelighed og illusion. Ja, højdepunkterne er mange, hvilket lover særdeles godt for et eventuelt nært forestående album. Dog har Iceage ikke annonceret et sådant, men forhåbentlig ligger det lige om hjørnet. Indtil da har ”Catch It” alle kvaliteterne til at holde en beskæftiget.

Hør “Catch It” her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.