Emilie – 1. formidlingsprodukt

Seniorherrerne var suveræne ved EM i TeamGym

Det danske Seniorherrerlandshold generobrede titlen som europamestre ved EM i TeamGym 2016 for tiende år i træk og forlod Slovenien med en guldmedalje om halsen og en plads i historiebøgerne.

Af Emilie Dyreborg, kujks.dk

Seniorherrerne gik ind til EM finalen som storfavoritter og 9 dobbelt regerende Europamestre. Danmark har været ubesejret i Seniorherrer siden 1998, hvor Danmark vandt guld over Sverige, der tog en 2. plads, så presset var stort på de danske herrer. De indledte finalen på trampetten og fik særligt det danske publikum helt op af stolen – de leverede i stor stil, dog med et par fejl i deres landinger. Dernæst var det rytmen, og her viste de stor klasse ved at levere dagens absolut højeste rytmekarakter. Det hele skulle afgøres på banen og det var en hæsblæsende oplevelse med fantastiske spring. Der var stående bifald fra hele hallen til de danske herrer, som sikrede sig titlen som Europamester 2016.

Seniorherrerne
Seniorherrerne jubler efter tre veloverstået baneomgange // Foto: Emilie Dyreborg

Seniorherrerne ender nede mod danskervæggen

”Det har bare været pisse fedt i dag. Vi starter på trampetten. Vi vidste godt, at det ville blive en udfordring med den sværhed vi kører, og vi havde også tre fald, men vi havde super god udførsel, så vi vidste bare, vi havde gjort det godt.  Så har vi en rytme efterfølgende, hvor de laver den bedste rytme de har gjort ”so fare”. Super flot rytmeserie som Kristoffer (red. rytmetræner) har lavet og de får den godt betalt. Vi slutter med kongedisciplinen banen, og vi skal ned mod danskervæggen dernede, som bare er super fedt med den kulisse. Vi har et enkelt fald og ellers så laver de bare deres arbejde”, fortæller en stolt og glad landstræner Helge Fisker.

Presset på det danske landshold var stort, men ifølge landsholdsgymnast Niels Wendelboe behøver dette ikke være en dårlig ting. ”Det giver kæmpe nerver at være storfarvoritter, fordi vi kun kan skuffe, hvis ikke vi vinder, men det er også det, der gør det ekstra fedt. Og så kulminere det her til sidst, så er det er bare en fornøjelse”, fortæller en glad gymnast, Niels Wendelboe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.