Emilie og Elisabeth: Søg legater til udlandsophold: Naviger legatjunglen

Legater til udlandsopholdSøg legater til udlandsophold: Naviger legatjunglen

Det er ikke altid en billig fornøjelse at udleve sin udvekslingsdrøm. Derfor har KUudlands guide til udveksling lavet en lille video, der kan sætte dig igang med at søge legater til udlandsophold.

Piiist … I enden af artiklen kan du deltage i en konkurrence om at vinde Legathåndbogen. 

Start med budgettet

Når du skal på udveksling, er det altid godt med lidt ekstra penge på lommen. Så er der også plads til at udforske den by og det land, du er kommet til. For at få et overblik over præcist hvad dit ophold kan komme til at koste dig, er det en rigtig god start at lave et budget. Her skal indgå alle de ting, du regner med at skulle bruge penge på under dit ophold. Dette kan være de faste udgifter hver måned til husleje, studiebøger og mad. Samt de udgifter, du har, i forbindelse med at skulle til udlandet så som flybilletter, visum, forsikring og vacciner. Husk selvfølgelig at sætte penge af til noget af det sjove i dit budget. Når du har styr på dit budget, har du et bedre overblik over, hvor mange penge du skal bruge under opholdet.

 

Hvor skal pengene komme fra?

Det næste du skal gøre er selvfølgelig at søge legater til dit udlandsophold. På nogle ophold følger der et legat eller stipendium med opholdet. Alle der søger Erasmus får et fast legat, mens dem der søger oversøisk gennem KU er med i puljen om et stipendium, der uddeles til ca. 1/3. Det er altid en god ide at søge flere legater, selvom du har fået et tildelt gennem KU. Her kan du starte på forskellige online platforme så som Legatbogen.dk eller på KUnets legatbank, som du finder på din uddannelsesside under SU og Legater. Derudover er der den gode gamle Legathåndbogen, som i papirform har samlet alle legater, studerende kan søge.

 

Hvad skal jeg bruge?

Til legatsøgning til udlandsophold, skal du altid sende nogle oplysninger med din ansøgning. De fleste legater kræver en motiveret ansøgning, en karakterudskrift og en kopi af dit budget. Derudover kræver nogle en anbefaling fra en eller flere undervisere, forhåndsgodkendelse af dit ophold og andre dokumenter. Det er derfor vigtigt, at du læser informationerne grundigt, så du får sendt det rigtige afsted.

 

VIND: Legathåndbogen – din højre hånd til at søge legater til udlandsophold

Søg legater til udlandsophold med KUudland konkurrence
Vind legathåndbogen med KUudland

Hos KUudland vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej. Derfor udlodder vi et eksemplar af legathåndbogen til en heldig vinder, der svarer rigtigt på nedenstående spørgsmål. Udfyld formularen og tryk deltag, så er du med i konkurrencen. Vinderen får direkte besked på mail og annonceres på vores sociale medieplatforme.

Sidste chance for at deltage er 8. maj 2018.

Følg KUudland på Facebook og Instagram for flere konkurrencer, tip og råd samt interessante gæstebloggere.

 

I videoen nævnes tre ting, der ofte kræves i ansøgninger til legater. Nævn alle tre.

Konkurenceformular søg legater til udlandsophold

 

Læs mere fra KUudlands guide til udveksling her:

Tips til boligsøgning på udlandsophold med KUudland 

Tjekliste til udlandsophold: Har du husket det hele? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.