Simon, 1. formidlingsprodukt

Koncert: Alex Cameron bringer sarkastisk softrock til Lille Vega

Det er usikkert, om Alex Cameron egentlig er Alex Cameron, eller om Alex Cameron er en karakter, som Alex Cameron spiller. Men væsentligt er, at den australske musiker leverede én af de mest underholdende udgivelser i 2017, og den 27. marts bringer taberpoeten sin sarkastiske softrock til Lille Vega.

Alex Cameron, Forced Witness, Lille Vega
Albumcoveret på Alex Cameron’s 2017-album, Forced Witness

På albumcoveret til Alex Camerons seneste album, ’Forced Witness’, står den australske musiker med langt tilbageslikket hår og et par plastiksolbriller, man ville kunne finde i en turistbutik i Italien. Med et overdrevent seriøst blik ligner han mest af alt forsangeren i et balleband til en gymnasiefest. I hvert fald ikke en musiker, der ville kunne spille for et udsolgt Lille Vega i København.

Ikke desto mindre er taberkarakteren en rolle, som Alex Cameron har påtaget sig. Både i sin musik og i sin æstetik. På sine to albumudgivelser synger han om forliste kærlighedsforhold, professionelle og romantiske ydmygelser og om uopnåelige drømme. Og så lyder musikken som en fortabt entertainer fra 80’erne. Som en musiker, der kunne have varmet op for Springsteen i sin storhedstid, hvis ikke der var gået så meget fest, sprut og damer i den.

Taberen som kunstner

Det er som en karrierelang performancekunst, der dyrker tragedien og taberpoesien, fordi som Alex Cameron selv siger til The Guardian: ”Failure has been underexplored in music”. Ironien opstår, når Alex Cameron – altså den rigtige og ikke figuren – rent faktisk kan kalde sig selv succesfuld. Efter at være blevet opdaget af det amerikanske band Foxygen, da de så ham spille på David Lynch’s parisiske natklub Silencio, er det nemlig gået hurtigt for den australske sanger.

Han har været på verdenstourné med anerkendte indiebands som Mac DeMarco, Kevin Morby, Unknown Mortal Orchestra og Angel Olsen, og i 2017 spillede han en rost koncert på Roskilde Festival. Nu er turen kommet til Lille Vega i København, hvor taberpoeten bringer sin sarkastiske softrock og 80’er-synth den 27. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *