Emilie og Elisabeth: Tjekliste til udlandsophold: har du husket det hele?

tjekliste til udlandsopholdTjekliste til udlandsophold: har du husket det hele?

Processen kan være uoverskuelig, når du skal på udlandsophold. Hvordan ved du, at du har husket det hele? KUudlands guide til udveksling har lavet en tjekliste til udlandsophold, som kan gøre det lidt nemmere for dig. 

Københavns universitet tjekliste til udlandsophold

 

1) Bolig

Først og fremmest skal du have styr på, hvor du skal bo henne. Og det i sig selv er jo uoverskueligt nok. Læs derfor gerne KUudlands guide til boligsøgning. Når du har fundet et sted at bo, er det en god idé at orientere dig ordentligt i kontrakten, som du skal skrive under på. Sørg for at få andre øjne på den også. Selvom du er vant til at læse kontrakter herhjemme, kan de være formuleret på en helt anden måde, og det kan være helt andre krav, der gælder, udenfor Danmark. Her skal du også huske at finde ud af, hvornår du skal opsige din lejlighed igen, hvis du har skrevet under for længere tid end de 4-6 måneder, som dit udlandsophold typisk vare. 

2) Forsikring

Nogle universiteter i udlandet har specifikke krav til forsikring, hvis du kommer som international studerende. Du skal dog være sikker på, hvad den dækker. Du kan være nødt til at have egen rejseforsikring og sygeforsikring hjemmefra, men det afhænger helt af hvilket land (og universitet), du skal til. Ring derfor til dit forsikringsselskab og find ud af, hvad de kan tilbyde dig. 

3) Pas og visum

Det giver måske sig selv, at du skal have styr på dit pas og visum. Og begge dele er også vigtige at huske. Det er dog en god idé at have en udskrift af dit visum med i din håndbagage, så du kan bevise, at du har de korrekte papirer og tilladelser. 

Selvom myndighederne i landet, du skal ind i, har papirerne og tilladelserne digitalt, så er det altid en fordel at være ekstra godt forberedt på alle situationer.

4) Skal jeg skifte adresse, når jeg skal på udlandsophold? 

Det kommer meget an på, hvor længe du skal være afsted. Hvis du skal være afsted på almindeligt udlandsophold, så er det ikke altid nødvendigt. Men det er en god idé at tage kontakt til Borgerservice, som kan besvare dette spørgsmål. Husk også at læse SU reglerne for bopæl på SU.dk.

5) Legatliste og krav

Der kan være en del legater, som du kan søge, mens du er afsted. Sørg derfor hele tiden for at holde din legatliste opdateret med både krav og deadlines for de enkelte legater. Hvis du er i tvivl om legatsøgning så læs gerne vores artikel: Legatsøgning til udlandsophold med KUudland

6) Bankstatement og SU

Som vi før har fortalt i forbindelse med ansøgningen til dit udlandsophold, så har du fået styr på din bankstatement allerede, da du søgte ind på værtsuniversitet, hvis en sådan er påkrævet. Når vi tidligere har snakket om at være forberedt på at rejse ud, gælder det selvfølgelig også, at have styr på, at du har tilladelse til at tage din SU med på dit udlandsophold.

Svartiden hos SU-styrelsen kan være lang, så gå derfor igang i god tid.

 

Hent vores tjekliste til udlandsophold ned på din computer eller smartphone, så du er sikker på, at du har, hvad du skal bruge!

 

 

Tjekliste til udlandsophold

Følg KUudland på Facebook og Instagram for flere tips og råd, samt konkurrencer og spændende gæstebloggere.

Læs mere fra KUUdlands guide til udveksling her:

Legatsøgning til udlandsophold med KUudland 

Tips til boligsøgning på udlandsophold med KUudland

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.